'Ölürken acı çekmeyenlerin şehri Çanakkale’mizde çok anlamlı bir programa katıldık'

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda bulunan Ağadere Hastane Şehitliği'nde, Türk Kızılay tarafından oluşturulan "Ağadere Müzesi"nin açılış törenine katıldı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın geçtiği Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda bulunan Ağadere Hastane Şehitliği'nde, Türk Kızılay tarafından oluşturulan "Ağadere Müzesi" düzenlenen törenle açıldı. Türk Kızılay'ın 152. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen törende, tarihteki adıyla Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin cephede yaptığı fedakarlıkları anlatan "İki Hilal, Tek İstikbal" başlıklı sergi de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Programa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık katıldı. 

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, "Çanakkale'de çok anlamlı bir programa eşlik ettik. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan ve Türk Kızılay Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık’ın katılımıyla Türk Kızılayı’mızın 152. yıl dönümde Ağadere Hastane Şehitliği'nde düzenlenen ‘İki Hilal, Tek İstikbal’ programına katılarak müze açılışımızı gerçekleştirdik. Ölürken acı çekmeyenlerin şehri Çanakkale’mizde şehadete yürüyen şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz ile gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi. 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile şehitlik ziyaretinin ardından başlayan törende konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Türk Kızılay'ın kendisini tam olarak ifade ettiği yerin Çanakkale olduğunun altını çizerek, "Bayrağımızın olmadığı bir yere gönderecek bir bayrağımız varsa o da Kızılay'ımızın bayrağıdır ve aslında kültürümüzü göndereceğimiz bir yer arıyorsak, öncü göndereceğimiz bir kuvvetimiz varsa o da Kızılay'dır." açıklamasında bulundu.

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da kurum olarak bugün 152. yılını doldurduklarını hatırlatarak, "İyiliğin amiral gemisi Türk Kızılay, 11 Haziran 1868 yılında topraklarımızda her cephede her noktada sıkıntıların baş gösterdiği, milletimizin var olmak için çabaladığı sıkıntılı dönemlerde kuruldu. Kuruluşu da aslında cihan imparatorluğumuzun bir özeti gibiydi." diye konuştu.

Törene katılan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise "Çanakkale ruhunun bulunduğu bu topraklarda, Çanakkale ruhunu eksik etmemek için arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya gayret gösteriyoruz. Kızılay'ımızla yaptığımız protokol çerçevesinde burada şehitlerimizin büyüklüğüne yaraşır bir yerin yapılmış olması hepimiz için mutluluk verici olmuştur. Kahramanlık destanının yazıldığı bu topraklar hepimizin ortak değeri ve göz bebeğidir." şeklinde konuştu.

Çanakkale Savaşlarının kahramanlarından biri olarak gösterilen Safranbolulu Mehmet Çavuş'un mezarının da ziyaret edildiği program kapsamında ayrıca "İki Hilal Tek İstikbal" paneli gerçekleştirildi.

X