Şirintepe Mahallesi’ne Kreş İnşaatı Başlıyor

Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Belediyesi’nin Şirintepe Mahallesi’nde planladığı çocuk gündüz bakımevi meclis toplantısında görüşülürken, imzalanacak olan protokolün ardından inşaat çalışmaları başlıyor.

Biga Belediye Meclisi Ekim 2020 olağan meclis toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 6 Ekim 2020 Salı saat 16:00’da Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşti. Katip üyeliklerini Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Sıtkı Keçeci ve Meclis Üyesi Jale Kırbaş’ın yaptığı toplantıda 11 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıya, meclis üyeleri, siyasi parti başkanları, muhtarlar, STK başkanları ve vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uyup maske takarak katılırken, toplantı her zamanki gibi Biga Belediyesi’nin sosyal medya hesabı Facebook’tan canlı olarak yayınlandı.

Biga Belediyesi Eczacı Zübeyde Aydın Çocuk Gündüz Bakımevi

Mecliste, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın Biga Devlet Hastanesi bahçesindeki alana kazandırmayı planladığı çocuk gündüz bakımevi görüşüldü. Gündüz bakımevi için gerekli tadilatı ve iç teşrifatı sağlayacak olan hayırsever Ertuğrul Faruk Aydın ile Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan arasında imzalanacak olan protokol için Başkan Erdoğan’a oy birliğiyle imza yetkisi verildi. Çalışmalarına yakın zamanda başlanacak olan çocuk gündüz bakımevinin ismi Biga Belediyesi Eczacı Zübeyde Aydın olacak ve hem hastane personeli hemde mahalle sakinlerinin ihtiyacına cevap verecek. 

Millet Bahçesi İçin Çalışmalar Sürüyor

Bigalıların yeşil ve ferah yaşam alanlarına kavuşması için çalışan Başkan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Biga’ya Millet Bahçesi kazandırmak için çalışmalarına hummalı şekilde devam ediyor. Meclis toplantısında görüşülen Millet Bahçesi için kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığı alanda Millet Bahçeleri Rehberi’ne göre lejantlandırılacak alanın tadilat imar planı oy birliğiyle kabul edildi. 

Biga Belediyesi’nden Adaspor’a Ödül

Ekim ayı meclis toplantısının bir gündem maddesi de Adaspor için oldu. Biga Belediyesi, Biga’nın spor kulüplerinden Adaspor’un Süper Amatör Lig kategorisinden Bölgesel Amatör Lige çıkmaya hak kazanmasını ödüllendirdi. Adaspor’a başarısından dolayı oy birliğiyle 20 gram altın hediye edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. 

X