Sivrisineklere Karşı İlaçlama Çalışmaları Başladı

Biga Belediyesi, havaların ısınmaya başlamasıyla artış gösteren sivrisinek ve karasineklere karşı ilaçlama çalışmalarına başladı.

Biga Belediyesi Covid-19 salgınına karşı başlattığı dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra sivrisineklere karşı da ilaçlama çalışması başlattı.

Vatandaşların rahat bir yaz mevsimi geçirebilmesi için Biga Belediyesi ekipleri çalışmalarına son hız devam ediyor. Ekipler Covid-19 salgınının yanı sıra vektör özelliği taşıyan (sivrisinek, karasinek) canlıların üreme alanlarında ve üremeye sebebiyet verilen alanlarda ilaçlama çalışması başladı.

Sivrisineklerin üreyebilecekleri alanlarda çevre düzenlemeleri, sulak alan ve kanalların ıslahı, alt yapı sistemlerinde kontrolün sağlanması amacıyla da ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Biga’da yapılan ilaçlama çalışmalarında sivrisinek ağırlıklı karasinek, kemirgen ve diğer haşerelere karşı önleyici müdahale yapılıyor.