Türkiye’nin Destansı Varoluşu Biga’da Sahneye Yansıtılıyor

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Biga Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında "Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları" isimli belgesel tiyatro oyununu Bigalılarla buluşturuyor.

Cumhuriyet’in 96. Kuruluş Yıldönümü Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Biga’da da çeşitli etkinliklerle coşku içinde kutlanacak. Kutlama kapsamında Biga Belediyesi anlamlı bir tiyatro etkinliğine ev sahipliği yapacak ve Millî Mücadele döneminde gösterdikleri cesaret ve kahramanlıkla öne çıkan kadınlarımızın hikayelerinin anlatıldığı "Milli Mücadele’nin Cesur ve Kayıp Kadınları" isimli belgesel tiyatro oyununu 29 Ekim Salı günü saat 20:30'da Atatürk Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla buluşturacak.

Araştırmacı yazar İlknur Bektaş tarafından yazılan, yönetmenliğini Kerim Kabalcı’nın üstlendiği tiyatro gösterisi Anadolu'nun destansı varoluş hikayesini Biga’ya taşıyacak.

Tüm Bigalıları tiyatro gösterisine davet eden Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Vatanımızı işgal altından kurtarmak için üstün fedakârlık ve azimle mücadele eden kadınlarımız cesur yürekleriyle hem düşmana karşı koydu hem de askerlere yemek pişirip mühimmat taşıdı. Kadın kahramanlarımızın Anadolu'ya katkısı çok büyük oldu. İşte kadın erkek hep birlikte gösterilen bu mücadeleler 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilan edilmesiyle taçlandı. Hep birlikte gururla, hüzünle, hayırla yad ederek tiyatro gösterimizi izleyeceğiz. Hep birlikte Anadolu’ya uzanacağız ve isimsiz kahramanlarımızı anacağız. Ben tüm hemşehrilerimi gerçek hikayelerin işlendiği bu anlamlı tiyatro gösterisine davet ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan Biga'da gerçekleştirilecek Cumhuriyet’in 96. Kuruluş Yıldönümü kutlama programı da açıklandı. 28 Ekim Pazartesi günü saat 13:00'de Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak. 29 Ekim Salı günü saat 09:15-09:45 arası Biga Kaymakamı Mustafa Can tebrikleri kabul edecek. Aynı gün saat 10:00’da İlyas Bayram Stadyumu’nda okulların, kamu kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların katılımıyla resmi bayram töreni icra edilecek. Saat 12:15’de Çarşı Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulacak ve ikram yapılacak. Akşam saat 19:00'da Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleşecek. Yürüyüş Hükümet Konağı önünden başlayarak Atatürk Kültür Merkezi önünde tamamlanacak. Saat 20:30’da ise Atatürk Kültür Merkezi’nde “Milli Mücadale’nin Cesur ve Kayıp Kadınları” konulu tiyatro gösterisi izleyiciyle buluşacak.

X