Başkan Şen; ‘’Cumhuriyetimizin değerlerini gelecek nesillere aktaracak bir simge olacak.’’

Resim
Özet
:
Biga Belediye Başkanı Alper Şen görevinin ilk günlerinde, seçim döneminde söz verdiği, Biga’da tartışmalara yol açan Atatürk Anıtı’nın revize işlemine başladı. Biga Belediye Başkanı Alper Şen yaptığı açıklamada;

“Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer Başkomutanı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını yaşatacak olan, Bigalı hemşehrilerimiz tarafından sanat ve temsil yönünden benimsenmeyen belediye meydanımızdaki anıtın yenileme işlemlerine başladık.  

İlk verdiğimiz sözlerden biri olan bu işlem, hemşehrilerimizin derin saygı ve sevgisini her daim muhafaza ettiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına layık bir eser yaratma arzumuzdan kaynaklanmaktadır. Belediye meydanımızda yer alan bu anıtın, sanatsal ve temsili değerler açısından yetersiz olması ve toplumumuzun estetik beklentilerini karşılayamaması nedeniyle, daha büyük bir titizlik ve hassasiyetle ele alınması gereken bir süreç olduğunu düşünüyoruz. 

Anıt, eser sahibinin bilgisi dahilinde Bigalı hemşehrilerimizin de görüş ve önerilerini dikkate alarak, herkesin ortak beğenisini kazanacak, kurucu liderimizin tarihine ve kültürel mirasına yakışır, görsel ve manevi değeri yüksek bir şekilde yeniden revize edilecektir. Bu yeni anıt, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ulu hatırasını onurlandıracak ve Cumhuriyetimizin değerlerini gelecek nesillere aktaracak bir simge olacaktır.

Bu sürecin her aşamasında, hemşehrilerimizin görüşlerine ve desteğine büyük önem veriyor ve tekrar yerine koyacağımız bu anlamlı projenin, hepimizin ortak gururu olacağına inanıyoruz. Bigalı hemşehrilerimize, şehrimizin estetiğine ve tarihine yakışır, soru işaretlerini ortadan kaldıracak nitelikte ve güzellikte bir anıtın müjdesini vermekten büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

X