Mangal ve Ateş Yakmak Yasaklandı

Resim

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen yüzlerce yangından sonra Çanakkale Valiliği, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde ilave tedbirler aldı. Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında ildeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yasağın uygulanmasını belirten resmi yazı gönderildi.

Biga Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Çanakkale Valiliğimiz son günlerde ülke genelinde orman yangınları yaşanması ve orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması beklendiğinden Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde ilave tedbirler aldı. Bu kapsamda, Çanakkale genelinde ormanlık alanlara görevliler dışında 31 Temmuz ile 30 Ağustos tarihleri arasında girişler yasaklanırken, şehirdeki kamu kurum ve kuruluşlarında orman yangınlarında kullanılabilecek her türlü araç ve gerecin görevli elemanlar ile kritik hava hallerinde, her an kullanılmak üzere göreve hazır olarak bekletilmesi kararlaştırıldı. Tescilli piknik mesire alanları dışında ateşli piknik yapılmamasının sağlanmasına, tescilli yerlerde gerekli tedbirlerin alınmasına, yerleşim yerlerinde, ormana uzak yerlerde çıkan yangınlara öncelikle sorumlu belediyelerin müdahalelerinin sağlanmasına karar verildi. Bu kapsamda Abdiağa Mesire Alanı ve Balıkkaya Mesire Alanımızda da mangal, semaver ve ateş yakılması yasaklandı. Kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Tüm vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur” denildi.

GİRİŞ YASAĞI 16 EYLÜL'E KADAR UZATILDI

Çanakkale’de artış gösteren orman yangınları nedeniyle 31 Temmuz 30 Ağustos arasında 1 ay süreyle ormanlara giriş yasaklanmıştı. Çanakkale Valiliği yazılı bir açıklama yaparak yasakların 15 gün daha uzatıldığını açıkladı.

Valiliğin resmi sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Orman yangınları ile mücadele kapsamında İlimiz genelinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, 115 Eylül 2021 tarihlerinde orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyan (yüksek sıcaklık, aşırı rüzgar, düşük nem) meteorolojik şartlar oluşması beklendiğinden ormanlık alanlara görevliler dışında giriş yasağı 16 Eylül 2021'e kadar uzatılmıştır. Vatandaşlarımızın; Orman yangınına ya da kırsal alan yangınına sebebiyet verebilecek her türlü piknik ateşi, anız, atık ve çöplük ateşi yakmamaları, Orman yangınlarına karşı gerekli hassasiyeti göstermeleri, ormanda ateş, duman ve şüpheli bir durum görüldüğünde ücretsiz 112 Acil Durum, 177 Alo Orman Yangın hatlarına ihbarda bulunmaları büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verildi.