Başkan Erdoğan: Bu Meselede Herkes Taşın Altına Elini Koymalı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün koordine ettiği, Biga Belediyesi ve diğer paydaşların katkı sağladığı "Ben Olsaydım" temalı bağımlılıkla mücadele çalıştayı başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından bağımlılıkla mücadele kararları doğrultusunda 81 il ve 922 ilçede gerçekleştirilen “Ben Olsaydım” temalı Bağımlılık ile Mücadele Çalıştayı, Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. Çalıştıya, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga İlçe Sağlık Müdürü Dr. Güneş Arıkan Yamaç, çok sayıda kurum yöneticisi ile kurum ve kuruluş personeli, esnaf ve vatadaş katıldı. Uyuşturucu ve alkol başta olmak üzere tütün, teknoloji ve davranışsal bağımlılık konularının ele alındığı çalıştay “Ben Olsaydım bağımlılıkla şöyle mücadele ederdim” diyen herkesin katılımıyla devam edecek.

Çalıştayda, Psikiyatri Uzmanı Barış Şen, Yeşilay Danışmanlık Merkezi ve Kolluk Kuvvetleri tarafından yapılan sunumlar ile bağımlılık yapıcı maddelerin etkileri gözler önüne serilerek maddelerin özellikle gençlerin korunması amacıyla alınacak önlemler görüşüldü.

Programda konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Öncelikle ilçelerden, illere; yerelden genele tüm ülkemizi kapsayacak bağımlılıkla mücadele istişare çalıştaylarının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kamu kurumlarından esnafımıza, öğrencilerimizden ev hanımlarımıza herkesin çalışmalarını, sorularını, sorunlarını, tecrübelerini ve çözüm önerilerini dile getireceği böyle bir ortamın ülkemizin 7’den 70’e her bir ferdine fayda sağlamasını gönülden temenni ediyorum. Daha önce farklı sloganlarla devam eden bağımlılıkla mücadele çalışmalarını şimdi "Ben Olsaydım" temalı bağımlılıkla mücadele çalıştayı ile gerçekleştiriyoruz. Günümüzün belki de en önemli problemlerinin başında gelen, üzerinde hassasiyetle durulup, hepimizin elini taşın altına koyacağı bir mesele için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Alkol, tütün, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıklar günümüz ve geleceğimiz için büyük bir tehlike oluştururken, biz bu durumu adeta ateş olarak görüyoruz. Küçük kıvılcımlarla başlayan bu durum eğer önüne geçilemezse okullarımız ve herkesin evini sarabilir” dedi. 

Bağımlılıkla herkesin mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Erdoğan, “Maalesef tüm dünyanın ve ülkemizin problemlerinin başında gelen bağımlılık meselesi devlet ve millet olarak herkesin mücadelesiyle çözülebilecek bir sorun. O yüzden çok ama çok ciddiye alarak çalışmamız ve gayret etmemiz gerekiyor. Biga Belediyesi olarak bizler de elimizden gelen çalışma ve projeyi geliştirmeye devam ediyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize sosyal ve sağlıklı bir yaşam kazandıracak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutacak çalışmalar yapıyoruz. Örneğin bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirmeye istediğimiz Biga Gençlik Oyunlarıyla, gençlerin daha çok sosyal, sportif ve diğer etkinlerde bulunarak bağımlılığa bulaşma risklerini en alt seviyeye indirmeye çalışıyoruz. Sağlık İşleri Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet veren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimimizin bağımlılıkla mücadele noktasında çalışması ve birebir görüşmeleri sürüyor. İstişareyle birlikte Biga’mızdan faydalı bir çalıştay raporunun çıkacağına kalpten inanıyorum. Ben bu projenin hayata geçirilmesindeki emeklerinden dolayı Sağlık Bakanlığımıza, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüze, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulumuza, Valiliğimize, Kaymakamlığımıza, İl ve ilçe Sağlık Müdürlüklerimize kısacası yerelden genele tüm katkı veren ve bu çalıştayda gelecek nesiller için bir araya gelen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

X