Başkan Erdoğan: Çocuklarımız Burada İyiliği, Sevgiyi, Saygıyı ve Paylaşmayı Öğreniyor

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Müftülüğü ve hayırseverlerin desteğiyle Sakarya Mahallesi’nde inşa edilen 4-6 yaş Kur'an Kursu’nun açılış programı gerçekleşti

4-6 yaş Sakarya Mahallesi Kur'an Kursu açılış programına AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi,  AK Parti İlçe Başkanı Nihat Borazan, MHP İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Çanakkale İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Bal, Biga İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın, il ve ilçe siyasi parti teşkilatları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılım sağladı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Bugün Biga’mızda çok kıymetli bir eserin açılışını daha hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız, İlçe Müftülüğümüz ve hayırseverlerimizin desteğiyle şehrimize kazandırılan modern ve güzel bir eser oldu. Geleceğimizi teşkil edecek gençlerimizin, minik fidanlarımızın küçük yaşlarda eğitim almaları için 4-6 yaş Kur'an kurslarını önemsiyoruz. Çünkü, bir bireyin iki yönden de beslenmesi bugünkü sağlıklı, ahlaklı ve güçlü toplumları inşa ediyor. Bir yandan fenni ilimler, diğer yandan da dini ve insani değerlere sahip olunmalı ki bugün şikayet ettiğimiz birçok hadise yaşanmasın. Geçtiğimiz aylarda İlçe Müftülüğümüze bağlı olarak hizmet veren 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim alan çocuklarımızın yıl sonu programına katılmıştık. Yavrularımızın heyecan ve mutluluk içinde okuduğu Kur’an, dua ve ilahilerle beraber hamdolsun ne güzel çalışmaların olduğunu hep birlikte şahitlik etmiştik. İşte o güzel nesil şehrimizdeki bu Kur’an kurslarında kazanılıyor. Çocuklarımız burada aynı zamanda iyiliği, sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, milli ve manevi duyguları öğreniyor. Çocuklarımız yaşları gereği ihtiyaç duydukları gelişim süreçleriyle birlikte burada temel dini eğitimlerini öğrenerek arkadaşlarıyla güzel ve verimli vakit geçiriyor. Sevgili Peygamberimiz "Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir" buyuruyor. Bu duygularla eserimizin bir kez daha evlatlarımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen işçilerimizden, ustalarımızdan, hayırseverlerimizden, öğretmelerimizden ve hocalarımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından eser kurdele kesimi ve dualarla açıldı. Katılımcılar, kurs binasını gezerek incelemelerde bulunup, çocuklarla güzel vakit geçirdi. 

X