Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü Kutlandı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü Çanakkale Şehitliği, Biga Şehitliği ve Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programlarla kutlandı.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü kapsamında ilk program 18 Mart 2021 Perşembe saat 09:30’da Biga Şehitliği’nde düzenledi. Törene Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, protokol ve kurum müdürleri katıldı. Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin çelenklerinin sunulmasıyla başlayan törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, şehitler için dua edildi. 

Şehitlik defterini imzalayan Biga Kaymakamı Mustafa Can, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Şehit kabirlerine karanfil bırakılmasının ardından tören sona erdi. 

ÇANAKKALE ŞEHİTLER ABİDESİ’NDE ZAFER KUTLANDI, ŞEHİTLER ANILDI

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Şehitliği’ndeki programın ardından Çanakkale Şehitler Abidesi’nde düzenlenen programa katıldı. Tören, çelenklerin sunulması, Saygı Duruşu, Saygı Atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesi, Çanakkale Şehitleri’ne Şiirinin okunması, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un konuşması, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların edilmesiyle gerçekleşti. Yapılan duaların ardından şehitlik defteri imzalanıp, kabirlerine karanfil bırakılarak Mobil Müze gezildi. Çanakkale Boğazı’nda, Deniz Kuvvetleri geçit töreni sonrasında ‘Türk Yıldızları’ gösterisi gerçekleştirildi. Program, ‘Çanakkale Şehitler Abidesi 81 Genç 81 Bayrak Programı’ kapsamında 7 genç tarafından, 7 bayrak teslimiyle sona erdi. 

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DUYGU DOLU ANLAR

Biga’da ise bir diğer program Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Programa, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, protokol, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda, bir konuşma yapan Biga Kaymakamı Mustafa Can, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleşen programda yapılan gösteri ve müzikli sunumlar katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Program, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

X