Başkan Bülent Erdoğan'dan 29 Ekim Mesajı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı'nın 96’ncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet’in kazanımlarının günden güne büyüdüğünü ve geliştiğini vurgulayarak teknolojik, ekonomik ve dev projelere dikkat çeken Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan mesajında şunları kaydetti:

“Cumhuriyeti’mizin ilanının 96’ncı yıldönümünü büyük bir heyecanla kutluyoruz. Elbette ki heyecan ve gururumuz ülkemizin kurulurken ne acılar çektiğini düşündükçe yerini hüzne de bıraksa, hepimiz çok iyi biliyoruz ki bu acılar hiçbir zaman unutulmamalı ve gelecek için büyük bir güç, azim ve kararlılıkla çok çalışmalıyız.

‘Çanakkale Geçilmez’ diyen ecdadımız, Çanakkale ruhuyla canını verdi ve emperyalist güçleri Çanakkale’den geçirmedi. 1919’da başlayan Milli Mücadele, tüm ruhuyla ülkemizi sardı ve büyük Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kazandığı ‘Zafer’i tüm dünyaya duyurdu. Kurtarılan vatanımızla birlikte 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edildi. Çok zor şartlar altında inanç, birlik ve beraberlik duygularıyla kazanılan mücadele Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle taçlandı.

Muhteşem bir bağımsızlık mücadelesinin sonucunda canla, kanla, acıyla elde edilmiş bir zaferdir Cumhuriyet. Vatanın istiklalini ve istikbalini savunmak, bağımsızlığını canı pahasına korumak için emperyalist işgalcilere karşı onur savaşı veren bir milletin küllerinden yeniden doğuşuyla kavuşulan Cumhuriyet’i ilelebet yaşatacağız. Dünyanın gıpta ile baktığı memleketimizde, gençlerimizle el ele vererek çok daha aydınlık yarınları birlikte kuracağız. İnşallah özellikle teknolojik, ekonomik ve dev yatırımlarla Türkiye’mizi ileriye, ay yıldızlı bayrağımızı zirveye taşıyacağız.

‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ düsturuyla çıkılan ve bugün 96. yılını adımladığımız Cumhuriyet yolunda neler kazandığımızı da yaşayarak görüyoruz. Modern ve demokratik yapımızla dünyanın en saygın ülkelerinden biri olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarmak için büyük bir gayret ve özveriyle güzel ülkemizin tüm dinamikleriyle çalışmaya devam ediyoruz. Tabi ülke olarak önümüze çıkarılan tüm engellemelere rağmen Cumhuriyet’in kazanımlarını geliştirmeyi sürdürüyoruz.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla yad ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhuriyetimizin 96’ncı yıldönümünü en kalbi duygularla kutluyorum.

Sevgi, saygı ve selamlarımı arz ediyorum.”

 

X