Biga Zabıtası’ndan Ulaşım Araçlarına ve Kantinlere Denetim

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
Özet
:
Biga Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren ticari taksiler, şehir içi minibüsler, işçi ve öğrenci servisleri ile okul kantinlerinde denetimde bulundu. 

Biga Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların rahat, huzurlu ve güvenli bir şekilde yolculuk sağlamaları için şehir içinde yolcu, öğrenci ve işçi taşımacılığı yapan şehir içi minibüslere, ticari taksilere, işçi ve öğrenci servislerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

Ekiplerce yapılan denetimlerde, araçlarda belediyenin belirlediği şartları taşımayanlar, eksik evrağı bulunanlar, sigara içenler, yırtık, kirli döşeme ile faaliyette bulunanlar, araç temizliğini yapmayanlar, müşteriye kaba davranan, kılık kıyafeti bozuk olanlar, gereksiz klakson çalan ve tehlikeli araç kullananlar, çalıştığı hattı belirten hat yazısı, yan ve ön yazıları olmayanlar, fazla yolcu alanlar, orjinallerinin dışında aksesuar takanlar, ücret tarifesini, ilgili şikayet mercilerinin telefon numaralarını belirten levhayı asmayanlar hakkında uyarı işlemi yapıldı.

Zabıta ekipleri ayrıca, ilçe merkezindeki okulların kantinlerinde hijyen, ruhsat ve son kullanım tarihi denetimlerinde bulundu. Ekipler gıda ürünlerinin son tüketim tarihini, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını, çalıştırma ruhsatları bulunup bulunmadığını kontrol etti. 

X