Biga Kentsel Dönüşümde Öncü Olacak

Biga Belediyesi olarak bölgemizde Kentsel Dönüşüm’ün öncüsü olma hedefi ile “Biga İlçesi Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesinin Hazırlanması” işi kapsamında 4 aşamadan oluşan projenin 1. aşaması olan “Ortofoto Haritaların Üretilmesi” işi tamamlanmış olup, 2. aşama olan “Kent Bütününün Analizi ve Verilerin Toplanması” işinde gelinen son durum hakkında belediyemiz toplantı salonunda gerçekleşen istişare toplantısına Kentsev Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkan Vekili Dr. Haldun ERSEN, Mekansal Planlama Genel Müdürü Ali Kemal ŞAHİNSOY ve ekibi, Belediye Başkanı’mız Bülent ERDOĞAN ve İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Şirin TURAN katılım sağladı.

Biga Kentsel Dönüşümde Öncü Olacak

Ekim ayında tamamlanması öngörülen “Biga İlçesi Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesinin Hazırlanması” işi sonrasında Biga Belediyesi öncülüğünde “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm” başlıklı Kentsel Dönüşüm Zirvesi yapılması planlanmış olup, toplantıya Bigalı hemşehrilerimiz, ilçemizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Proje Ofisleri, Müteahhitlik Firmaları davet edilerek Kentsel Dönüşümün Önemi hakkında detaylı bir sunum yapılacaktır.

Biga Belediyesi olarak hedefimiz ilçemiz genelinde Kentsel Dönüşümü hızlandırarak olası afetlere karşı yapılarımızı yenilemek ve yaşanabilir Biga’yı inşaa etmektir.